Saturday, January 22, 2011

::..LESEN PART II..::

Assalamualaikum dan Salam sejatera.

Kali ni dah 3 kali aku pergi belajar kereta. Level darah gemuruh yang dapdupdap tu dah berkurang dah. Semakin yakin masukkan gear.haha. Xdela jadi macam before ni, masuk gear, lepas clutch, sekali tak jalan-jalan. Rupe-rupanya, gear tak masuk.oh.( malu )

ok, untuk kali ke-3, okla compare yang lepas. Tapi, macam mana aku boleh lupa kiri dengan kanan masa duduk kat seat driver tu.???haiyaaa....banyak kali kena teguq..haha..ampun cikgu.Parking kali ni ada kemajuan. Dah tak langgar line mana-mana dah. Just need to practise more. So, nanti takdakla nebes telebey masa test.=)

Kalau sebelum ni aku belajar parking, This time cikgu aku suruh pi bukit. BAIK CIKGU.
( dalam hati.hoho..takutnyerrrrr, risau)

1st trial mendaki bukit.
vrooom..vroomm...vroommmmmmmm..brek. YES. Mencapai sasaran.
Muka bahagia.=)
komen diri sendiri: SYABAS

2nd trial mendaki bukit.
vrooom..vroomm...vroommmmmmmm..brek. NO. Tersasar daripada sasaran.
Muka kelat sedikit.
komen diri sendiri: HANCUR

3rd trial mendaki bukit.
vrooom..vroomm...vroommmmmmmm..brek. NO. Tersasar LAGI daripada sasaran.
Muka kelat terus.
komen diri sendiri: PARAH gini....

Lepas tu tukar turn belajar lak dengan orang len. Dapat la aku mengubat hati yang lara dengan tapak kaki sebelah kiri yang sengal-sengalan.huhu

Lastly, before balik aku cakap kat cikgu aku, aku nak try lagi sekali bukit. But this time aku dah guna kereta lain. YEAH!!stereng dah best, tapi nak angkat handbreak..macam aku kena minum milo dulu..susahhhhhh..akibatnya, Aktiviti mendaki bukit terus hancur dua kali berturut-turut.
Nasib baik the final last time, aku berjaya kembali.=)

Terima kasih cikgu ajar saya,^^
ada pantun untuk cikgu-cikgu sekalian,

" buah cempedak diluar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong betulkan"

the end_

7 comments:

MiSS @Mir@ said...

haha..teruskan pendakian!

Anonymous said...

u da ade pakwe lom?

::..farhana..:: said...

mira: haha..baek...

Anonymous said...

gud j0p ching.. pas ni bla dh dpt lesen hg bwa ak lak ek.. kta p umh 4 musim lg. kui3

Anonymous said...

*j0b

::..farhana..:: said...

haha..baek2....hihi

Anonymous said...

xpn kta suh mira ja y bwa. dye kn dh seni0r bwa keta. hahaha