Friday, January 7, 2011

::.. LAGU UNTUKKU..::

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

sedang aku melayan lagu-lagu, tetibe aku mendapat ilham nak menulis lagu yang ada boleh buat aku tersenyum sorang-sorang dimana sahaja aku berada. Antara lagu-lagu tersebut adalah :

1. FARHANA-Jinbara
mestila lagu ni ditangga pertama.hehe,,sedikit berat sebelah. Ada satu ketika, abang aku dan teman-temannya berkaroke kat rumah aku. Aku pun macam teruja la jugak kan nak dengar suara-suara mereka yang sumbang-mambang tu kan..haha. Yang aku tak sangka kan,one of lagu pilihan mereka adalah FARHANA. Menarik, tingggggg! dalam otak aku nak kenakan depa-depa ni. Satu perkara yang kawan-kawan abang aku ni tak tau tentang adik kawan diorang ni..TUKANG BANCUH AIR of the day ni adalah namanya. yeah!! starting bolehla..paduan suara diorang kalau Juri-juri awam dengar mau bernanah telinga dengar komen. Masuk part korus..FARHANA oo FARHANA, kau cantik blablabla..haha,,,dengan feel dengung yang cukup diorang nyanyi.tuptup aku pegi kat diorang. dengan muke RM0.10 aku cakap," Nape? air habis? nak apa panggil-panggil"
BLURR muka masing-masing..haha..abang aku dah gelak siap dah..dua kali aku rasa aku wat camtu..hehe..last-last abang aku bagitau hal sebenarnya,,haha, bila aku suruh nyanyi lagi lagu FARHANA.,ceh masing-masing takmau..tapi memang best tengok muka diorang blurr..haha
(p/s: tahap level perasaan perasan aku tinggi skit untuk lagu ni..haha)

2. Ku Merindu ( Ella-Shah) dan Doa Dalam Lagu ( Mawi-Heliza)

lagu ni akan mengingatkan aku zaman matrik. Khas untuk bestfrens aku..korang ingat tak video yang masa at the end matrik dulu..berlatarbelakangkan lagu-lagu ini dan bilik yang penuh dengan kotak?hehe..mesti ingat kan? aku kalau dengar lagu2 ni..mesti teringat ayat miera.,mesti teringat dulu2 kala saat masih muda remaja...gelong semacam ja.,dan aku mesti tersenyum kalau ingt pasal ni..dengan kotak megi, baju dah tersangkut dah jadi macam langsir...haha,

3. Lagu Untukmu ( Meet uncle hussein)

ini memang lagu kegemaranku..hehe..kalo time-time aku serabut, tension, masalah banyak, aku pasang kuat-kuat..baru feel..hehe, kan lagu ni pernah menang AJL kan..? masa tu aku 1st year tak salah. Nak turun kafe tengok macam xbest, ramai and masa tu assigmnt banyak..dengar jela radio hot f.m. lebih hangat daripada biasa. abang aku siap call aku bagitau aku turn MUH masa tu..haha...betapa excitednya kami dua beradik...walaupun jarak memisahkan kami, tak menjadi masalah la. aku memang terharu r. Tapi, time aku nak dengar Lan berucap lps mng tu abang aku kol...lagila dia excited...smpai letak tepon kat tepi tv..haha...aku dengar jela ucapan tu melalui tepon dekat tv..kurengla jelas.tapi aku baru tau rupenyer abang aku lagi super duper triple excited dari aku malam tu..haha..,

ok la..nanti aku cerita lagi ceritera disebalik lagu. kali ini yang happy-happe je kan...next entry ceritera-ceritera yang kelat-kelat pulak...

the end_

7 comments:

Anonymous said...

u da ade pakwe lom?

MiSS @Mir@ said...

oh what? sumbody asking dah ada pakwe ? haha.. ada kena mengena dengan lagu kah?
nway.. cepat post lagu kelat..haha..
i want to see your list... kalo x meh sini aku list up kan... haha

::..farhana..:: said...

mira: aku pon xtau ..ada kena mengena ke lagu dgn pakwe?haishhh...kalo soklan tu..,xde entry lagu bermemori indah yng ceritera berkaitan pakwe.,so xde lagi la pakwe..kalo aku dah ada nanti aku wat entry lagu untuk pakwe..haha..lagu pahit nan kelat nanti ek..nak bagi list..buleh..silakan .^^

Anonymous said...

hahaa....ce try tgk blik gmbr2 time nyanyi lagu ku merindu 2? hehhee
xda org mrh ka time nyanyi dlu kt mtrix? hhahahaha

::..farhana..:: said...

xtaula...ada ke org mrh?xdak niat secara sengaja untuk buat org mrh..he3,,^^,

Anonymous said...

hahaha.. kta kn slalu bising. ce tnya miera slalu x dye pkai headst.

::..farhana..:: said...

haha..,tapi masa video tu dirakam..hg yg xdak..kuikui....kami bertiga ja...hehe